Cestoviny s pistáciovým pestom


Suroviny:

cestoviny CESSI mušle
150 g pistácií
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
200 g údeného bravčového stehna
30 g masla
4 PL olivového oleja
8 listov bazalky, soľ, parmigiano, mlieko,
Brandy (Koňak)

Príprava:

Pistácie vylúpeme a zbavíme vrchnej šupky ponorením na chvíľu do vriacej vody. Dáme do mixéra spolu s bazalkovými listami, syrom parmigiano. Pridáme olej a dobre pomixujeme. Na dosiahnutie krémovej konzistencie pri mixovaní pridáme trochu mlieka (podľa potreby), prípadne pridáme aj trochu olivového oleja. Dosolíme podľa chuti.
Cibuľu nadrobno nakrájame a dáme orestovať na panvicu s olivovým olejom a maslom. Pridáme strúčik cesnaku v celku a speck. Na Slovensku sme speck nahradili údeným bravčovým stehnom nakrájaným na malé kocky a všetko spolu orestujeme. Všetko podlejeme kvapkou brandy.
Dáme variť cestoviny CESSI mušle veľmi
al dente. Ku specku pridáme pripravené pesto
a zriedime s vodou, v ktorej sa varia cestoviny. Odložíme si aspoň šálku tejto vody, aby nám cestoviny pri dokončení nezostali suché.
Scedíme cestoviny a zmiešame v panvici
s pripraveným pestom. Podľa potreby dolejeme odloženú vodu z cestovín, dobre premiešame
a dochutíme nastrúhaným syrom parmigiano.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...