Naša cestovináreň
Prázdny
Od uvedenia na trh v roku 1999 si značka Cessi vybudovala cestu na vrchol a stala na Slovensku značkou číslo jeden.

Okrem cestovín vlastnej značky vyrábame produkty pre najväčšie obchodné reťazce a už 20 rokov sme dodávateľom pre spoločnostť Nestlé.
Prázdny

Prečo cestoviny ?
Sú výborným zdrojom sacharidov s nízkou energetickou hodnotou. Obsah bielkovín a vlákniny závisí od toho, či sú cestoviny vaječné alebo bezvaječné, alebo od druhu múk, z ktorej sú pripravené. Hotové cestoviny z obchodu sú v domácnosti základnou potravinou slúžiacou na prípravu rýchlych, lacných a výživných pokrmov.
Ako pripraviť chutné cestoviny
- Cestoviny musia mať dostatok miesta, aby sa nezlepili.
- Na 250 g cestovín použijeme 3 litre vody, na 500 g stačí 5 litrov.
- Varíme ich vo vriacej vode. Tá musí najprv zovrieť, až potom do nej vložíme cestoviny.
- Keď voda zovrie, pridáme soľ a cestoviny. Ihneď zamiešame, aby sa neprichytili o dno.
- Dlhé cestoviny nelámeme, ale počkáme, kým vo vode zmäknú a stočia sa.
- Cestoviny varíme dovtedy, kým nie sú pri stlačení nechtom pružné.
- Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme zvolenú omáčku.
- Pri zapekaní sa cestoviny často lepia na steny nádob. Zabránime tomu tým, že nádobu potrieme olejom alebo rozpusteným maslom. Ak jedlo obsahuje omáčku, potrieme steny nádoby ňou.
- Aby pri zapekaní cestoviny nestvrdli, povrch pokryjeme hrubou vrstvou omáčky po celej ploche.